Historiek

Naast de grote buitenlandse groepen zijn er in het Belgisch wegvervoer heel wat familiale bedrijven die regelmatig groeien, dankzij keihard werk en een feilloos beheer.

Frans Hendrickx & Zonen is hier een perfect voorbeeld van.

Frans Hendrickx is in 1956 bescheiden begonnen in Wiekevorst met het uitvoeren van grondwerken, en dit met één enkele kipwagen die hij van het leger had overgekocht.

Vanaf 1960 ging hij van start met internationaal vervoer en door een overname sleepte men op korte tijd vervoersvergunningen voor volle ladingen naar Duitsland, Frankrijk en Italië in de wacht.Weldra liet men het werk op de werven varen en kocht men de eerste huifopleggers om het dalende kipvervoer te compenseren.

Begin jaren '70 werd grond aangekocht in Westerlo, en in 1975 werd de eerste opslagplaats geopend, waar men in de dalperiodes conserven opsloeg voor rekening van de klanten, in afwachting van de levering.

Hiermee is Frans Hendrickx één van de eersten geweest die het belang van de ontwikkeling van logistieke prestaties inzag.

Om de groeiende onderneming beter te huisvesten werd een site met gebouwen gekocht op het industriepark van Hulshout, vlak bij de magazijnen.

Op die plaats wordt momenteel de hele firma gestuurd vanuit de nieuwe kantoorgebouwen. Verder worden hier de voertuigen onderhouden en hersteld.

Begin jaren '90 werd door een nieuwe overname geïnvesteerd in geconditioneerd vervoer en plantentransporten.

De strategie bestaat erin een zo efficiënt en rendabel mogelijke combinatie van vervoer- en logistieke oplossingen te bieden. Het vertrouwen tussen de klanten en Frans Hendrickx & Zonen, dat het resultaat is van jarenlange samenwerking en perfecte dienstverlening, vormt dé sleutel tot duurzaam succes.

Het merkimago bij de klanten, waarbij het onberispelijk voorkomen van zowel voertuigen als chauffeurs centraal staat, is hierbij uiterst belangrijk.

Tot slot dient onderstreept te worden dat de familiale geest het cement is voor het bedrijf en de garantie biedt dat Frans Hendrickx & Zonen steeds klaarstaat voor zijn klanten.

De leuze van Frans Hendrickx is dan ook: “Wat je graag doet, word je nooit moe !

 

Bedrijfsactiviteiten

Frans Hendrickx en Zonen vervoert voornamelijk volle ladingen naar bestemmingen in België, Nederland, Luxemburg, Duitsland en Frankrijk.

Wij zijn gespecialiseerd in groot-volume transport en een groot aantal voertuigen is uitgerust voor het vervoer van ADR-colli. Wij kunnen hiervoor ook rekenen op onze  Veiligheidsadviseur ADR.

Onze magazijnen verzorgen de op- en overslag van uw goederen, eventueel gecombineerd met het transport van en naar uw klant.

Wij verzorgen eveneens de douane- en accijnzen formaliteiten voor uw goederen.

Wij verhuren bedrijfsblokken (magazijnen en/of kantoren) waar u zelf de inrichting kan aanpassen aan uw activiteiten.

Wij werken op maat en volgens de eisen van de klant!